Новини

ПОЗДРАВ НА КМЕТА НА ОБЩИНА ВЪРШЕЦ, ИНЖ. ЛАЗАРОВ, ПО ПОВОД НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА

Скъпи учители и ученици, уважаеми родители! Днес е празник – празник на знанието и светлината!

За поредна година училищният праг посреща ятото от деца и млади хора в храма на знанието, какъвто българското училище е бил винаги през вековната ни история!

Посрещаме новата учебна година с вяра, че ще бъде успешна, ползотворна и удовлетворяваща. В днешното динамично време, в днешния свят без прегради знанието все повече се превръща в единственото средство за успех, защото знаещият човек е можещ човек.

Скъпи учители, уверен съм, че с компетентност, отговорност и смелост ще бъдете най-добрите водачи на нашите деца. Че ще им дадете простор и криле, че ще ги направите подготвени и уверени, че ще обогатите кръгозора им. Най-вече вярвам, че ще бъдете техни приятели и съветници и че ще ги направите мислещи и активни хора, които отстояват мнението си.

Мили ученици, следвайте своите учители в необятния свят на науката, бъдете техни помощници, защото пътят ви и целите ви са общи. Уважавайте хората, които искат да ви направят грамотни, които ще ви подкрепят във вашите смели идеи, които ще ви помогнат да мечтаете и да бъдете. Народната мъдрост казва, че „насила можеш да вземеш, но насила не можеш да дадеш“. Искайте да ви се дава, не отказвайте подадената учителска ръка и ще успеете.

Уважаеми родители, вие сте третият незаменим стълб в образователната система. Бъдете верен и точен коректив на своите дъщери и синове, подкрепяйте усилията на учителите, имайте респект към учителското съсловие, защото то е сред лидерите на обществото и то създава всички останали професии и най-вече - кове човеци.

С биенето на първия училищен звънец красивите училищни сгради започват нов живот, огласен от весела глъч, украсен от младостта и поривите й. Така ще бъде и сега!

Честита и спорна нова учебна година! На добър час!

С уважение,

инж. Иван Лазаров


16.09.2019 г.

  Виж всички новини
©2008 Община ВЪРШЕЦ