Новини

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ВЪРШЕЦ НАГРАДИ ДЕТЕ ЗА ДОБЛЕСТНА ПОСТЪПКА

Кметът на община Вършец инж. Иван Лазаров и зам.- кметът Петър Стефанов наградиха нашия млад съгражданин Ивелин Тодоров Георгиев.

На 20 август т.г. 14-годишният Ивелин намира пред питейно заведение „Галата“в град Вършец мобилен телефон – смартфон SAMSUNG и веднага го предава на дежурните служители на МВР, патрулиращи пред сградата на Районното управление.
Полицаите реагират своевременно и собственика на телефона е установен.

Действието на момчето е пример за добро възпитание и висок морал и дава пример на околните. Намереният смартфон е скъпа вещ, но въпреки това детето не го взима, а прави това, което е редно в такъв случай – да уведоми полицейските служители и да предаде намерения телефон.

Кметът на община Вършец инж. Иван Лазаров и председателят на МКОРС към Община Вършец Петър Стефанов връчиха на Ивелин Георгиев благодарствено писмо, в което се изтъква, че благородната му постъпка е достоен пример за обществено поведение и доблест и напомня на хората да изпълняват своя граждански дълг. „Твоята постъпка – да уведомиш полицейските служители и да предадеш намерения телефон, е пример за честност, добро възпитание и висок морал“, се посочва в писмото.

Градоначалникът подари на момчето една волейболна топка и блутут колонка.

Спас ЗАРЧЕВ


04.09.2019 г.

  Виж всички новини
©2008 Община ВЪРШЕЦ