ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2017
БЕЗПЛАТНИ АВТОБУСНИ ЛИНИИ ОТ 14.09.2015 г.
ДОГОВОР НОМЕР: BG161PO001/3.2-02/2011/022
ПРОЕКТ "ПОДКРЕПА ЗА РАЗВИТИЕ НА РЕГИОНАЛЕН ТУРИСТИЧЕСКИ ПРОДУКТ И МАРКЕТИНГ НА ДЕСТИНАЦИЯ - ОБЩИНИ ВЪРШЕЦ, БЕРКОВИЦА И ГОДЕЧ"

С ТЕАТРАЛНА ПРЕМИЕРА ОТБЕЛЯЗАХА ГОДИШНИНАТА ОТ ОБЯВЯВАНЕТО НА ВЪРШЕЦ ЗА ГРАД
Театрална формация „Медека“ към НЧ „Христо Ботев – 1900“ – гр. Вършец“ представи пред жителите и гостите на града най-новата си постановка – „Френски меден месец" от Джони Мортимър и Брайън Кук.

В ролите видяхме любимците на вършечката публика: Калин Замфиров, Даниела Лилова, Венислава Замфирова, Георги Николов и Латинка Петрова. Ново попълнение в състава на формацията е Петя Горанова, за която ролята в тази постановка бе дебют на театралната сцена.

Звук : Благовест Драгиев, художник-изпълнител: Младен Давидов.
Гост-режисьори: Борислав Борисов и Цветелина Горкиева от Враца, които вече няколко години успешно работят със самодейните театрални дарования на Вършец.

Пиесата "Френски меден месец“ е позната на вършечката публика от преди 7 години със заглавието „Когато котката я няма“, когато се изпълнява от самодейците към тогавашната театрална трупа (част от които играят в „Медека“) и е поставена от гостуващ режисьор от Монтана.

Това е завладяваща комедия, в която неволите на две семейства се превръщат в повод за поредица от трагикомични събития. Брачният живот никога не е бил лесен, но за сметка на това се оказва доста смешен. Видяхме една комедия на ситуациите, в която недоразуменията между съпруг, съпруга и любовница водят до комични и непредвидими ситуации с изненадващ финал.

Театрална формация "Медека" за пореден път ни зашемети със своята искрена игра. Ролите бяха идеално подбрани за типажите, които нашите съграждани пресъздадоха и бяха изпълнени перфектно от тях.

Младият Георги Николов в ролята на Джордж (една от главните роли) през цялото време разсмиваше зрителите до сълзи, играта му бе много естествена и непринудена, изненада ни приятно със своя артистичен талант и получи заслуженото възхищение и аплодисменти на цялата публика.

На финала на премиерата, актьорите получиха поздравления и цветя лично от кмета на община Вършец инж. Иван Лазаров, от председателя на клуб „Чинарите“ Савка Серафимова, от председателя на Народно читалище “Христо Ботев - 1900” Алекси Алексов, от приятели и почитатели.

Датата на премиерата не е избрана случайно. Ръководителят на театрална формация „Медека“ Даниела Лилова обяви, че спектакълът е подарък към всички жители на Вършец, по случай 53 години от обявяването му за град. Селището получава новия си статут с указ № 546 на Президиума на Народното събрание на Република България, издаден на 11 септември 1964 г.

Следващото представление на „Френски меден месец“ ще се състои на 23 септември – в празничните дни, посветени на Деня на независимостта на България.

Евелина ГЕОРГИЕВА


12.09.2017г.

  Виж всички новини
©2008 Община ВЪРШЕЦ